طی ۶۰ سال اخیر جمعیت بیشتر شده اما تعداد خانوار کاهش داشته است
آیا می دانید فقط در ۶ دهه گذشته رشد جمعیت ۴۰۰ درصد رشد کرده
همان طور که می دانید در کشور ایران هر ۵ سال یک بار یک آمار گیری سراسری، صورت می پذیرد که خیلی از برنامه های راهبردی کشور بر اساس نتایج این سرشماری انجام می شود و به شکلی خط و مشی برنامه ریزی های کلی کشور را مشخص می کنند و نقاط قوت و ضعف ها را نمایان می سازد. آخرین سرشماری انجام گرفته در کشور ایران مربوط به سال ۹۵ شمسی است. این سرشماری عمومی نفوس و مسکن، تصویری از روند تغییرات جمعیت کشور در مدت طی ۶ دهه گذشته منتشر کرد. این مقاله حاوی پکیج کاملی از اطلاعات و شاخصهای کلان جمعیتی از قبیل آمار سرشماریها در سطح کل کشور، در سطح استانها و در سطح شهری و روستایی است که بر حسب تجربه های کسب شده در زمان گذشته عملکردی عمومی و پهنای گسترده داشته و جواب بسیاری از نیازهای آماری در بخش های مختلف در آن گنجانده شده باشد.
تعداد روستاها طی ۳۰ سال گذشته کاهش داشته
از حیث تقسیمات کشوری تعداد استانهای کشور از ٢٤ استانی که در سرشماری سال ١٣٦٥ به ثبت رسیده بود به تعداد ٣١ استان در سال ١٣٩٥ رسیده و همچنین در بخش شهر و روستا، تعداد شهرها از تعداد ٤٩٦ به ١٢٤٢ شهر رسیده، اما تعداد آبادی ها و روستا های دارای خانوار، از تعداد ٦٥٣٤٩ به ٦٢٢٨٤ روستا کاهش داشته است. در مدت زمان این سال ها همواره شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر، حدود بیش از ٥٢ درصد جمعیت را در دل خود اسکان داده است.
جمعیت کشور طی ۳۰ سال گذشته رشد چشمگیر داشته
در بحث جمعیتی باید بیان داشت که جمعیت کشور از ١٨٩٥٤٧٠٤ در سال ١٣٣٥ شمسی به تعداد ٧٩٩٢٦٢٧٠ نفر در سال ١٣٩٥ افزایش چشمگیری یافته است، یعنی یک افزایش برابر با ٦٠٩٧١٥٦٦ نفر. بنابراین می توان گفت این افزایش جمعیتی در نقاط شهری برابر با ٥٣١٩٣٢٨٤ نفر و در نقاط روستایی برابر با ٧٧٧٨٥٤٣ نفر بوده است.
بر مبنای گزارش یافت شده در مرکر آمار ایران نسبت جنسی از ١٠٤ نفر در سال ١٣٣٥ به ١٠٣ در سال ١٣٩٥ رسیده است و کاهش بعد خانوار از ٤,٧٦ به ٣/٣ دلیل محکمی برای بیان این نکته است که تعداد خانوار ها در حال کاهش است.اما در بحث سن و سال باید متذکر شد که معدل و میانگین سن افراد جامعه از ٢١.٨٧ سال برای آقایان و ٢١.٦٠ سال برای بانوان در سال ١٣٦٥، به عدد ٣٠.٩ سال برای آقایان و٣١.٣ سال برای بانوان در سال ١٣٩٥ بالا رفته است که این مطلب به ما می گوید که ساختار سنی در کشور و نمودار آن در چه شکل و فرمی قرار گرفته است.
در سال ١٣٩٥، تعداد ٨,٤٨ درصد از خانوارهای معمولی کشور یک نفره و شاید بتوان گفت مجرد و ١.٥٣ در صد ٧ نفره و بیشتر بوده اند، سهم این خانوارها در سال ١٣٦٥ به ترتیب برابر با ٤.٥٢ و ٢٦.٩٩ در صد بوده است.
آمارها می گویند طی ۳۰ سال گذشته مردم با سوادتر شده اند
بررسی وضع سواد در این سرشماری به ما می گوید میزان باسوادی در سال ١٣٩٥ در کل کشور برابر با ٨٧,٦٤ درصد و برای مردان و زنان به ترتیب ٩١ و ٨٤.٢ در صد بودهاست، این شاخص در سال ١٣٦٥ برای کل کشور، ٦١.٨درصد، برای مردان و زنان به ترتیب ٧١.٠ و ١/ ٥٢در صد بوده است.
جهت بدست آوردن اطلاعات بیشتر به سایت مرکز آمار ایران به نشانی www.amar.org.
مطالب، مرتبط کلیک کنید :
جدید ترین آمار و میانگین ازدواج و طلاق در کشور و استان ها
آخرین آمار سال 98 از درصد بیکاران تحصیل کرده
پیش بینی طول عمر از روی شخصیت
با سامانه جاب اینفو ( job info ) شغل خود را با هزینه کمتر از یک پیترا برای یک سال تبلیغ کنید
خیلی ها دنبال شما می گردند! دیده شوید